Error:

Object reference not set to an instance of an object. at ASP._Page_Views_Partials_MetaTags_cshtml.Execute() in d:\wwwroot\Multisite2\www\Views\Partials\MetaTags.cshtml:line 30

Je mooiste dag op een andere dag

Al 18 stralende jaren vieren wij rond 22 april de verjaardag van onze zoon Floris. In die 18 jaar hebben we welgeteld slechts driemaal zijn feest niet in de tuin kunnen vieren. De temperatuur past zich aan ons enthousiasme aan en de warmte die wij voor Floris voelen is in de buitenlucht voelbaar. Het is namelijk meestal tussen de 18 en 22 graden op zijn grote dag! Goed, soms is het iets frisser maar dan is het nog steeds lekker genoeg om buiten in het zonnetje te zitten; de taart smelt niet en de bloemen komen nieuwsgierig een kijkje nemen naar alle gezelligheid.

 

Toen we afgelopen week wederom in de tuin zaten, het gebak nog net niet smolt en ik mijn winterarmen de lente liet zien dacht ik aan al die bruidsparen die hunkeren naar een mooie dag als deze. Natuurlijk niet met een drive-thru bezoek zoals bij de 18e verjaardag van Floris,

 

maar met armen om legaal te knuffelen en alles waar ze van hebben gedroomd. Het is daarom zo ontzettend logisch dat zij ervoor kiezen - in een tijd waarin dat allemaal niet mogelijk is - geen concessies aan het vieren van hun liefde te doen; ze verzetten de trouwdag, net als jullie.

 

Maar hoe komen jullie nou tot een nieuwe datum wanneer je zo verknocht bent aan het idee van die oude datum? Gaan jullie voor een herfst-, winter-, lente- of zomerbruiloft? Hebben jullie überhaupt nog wel keuze nu je op één hoop ligt met zoveel anderen die voor hetzelfde dilemma staan? Moeten jullie binnen een bepaalde periode omboeken om extra kosten te voorkomen? Is een doordeweekse dag ineens een optie? Zijn er nog wel opties? Schijnt de zon alleen van mei tot en met september of kunnen jullie - net als Floris en wij - ook herhaaldelijk geluk hebben in april? En wat moeten jullie doen als al die zonnige voorkeursdata sowieso geen optie meer zijn? Wordt het dan ineens de winterbruiloft die je helemaal niet voor ogen had?

 

 

Wanneer jullie iets met data en cijfers hebben zou je haast denken dat het najaar van 2020 en het vroege voorjaar van 2021 om jullie liefde schreeuwt: Denk maar eens aan 11-11-2020, 12-12-2020, 20-12-2020, 2-2-2021, 21-02-21, 12-02-21, 12-12-21, 12-11-2021 en 11-12-2021.

 

 

Ik vermeld hier expres niet bij op welke dag deze data vallen want als je iets met cijfers hebt dan maakt de dag je helemaal niets uit, dan voelt de logica van jullie keuze als een warme jas en een kloppend hart. Het is sowieso een tip om eens stil te staan bij de warmte die je uit kunt dragen in een klimatologisch koudere periode, eigenlijk best een mooi idee vind je niet? Het haardvuur, de lichtjes, iedereen kortjes bij dichtjes..

 

 

 

 

 

 

Een voordeel van een winterbruiloft is tevens dat de beschikbaarheid van locaties en leveranciers zoveel groter is dan tijdens de maanden in het hoogseizoen. Een seizoen overigens waarin het ook zomaar eens kan regenen en je alsnog moet uitwijken naar een zaal of andere overdekte ruimte. Met een winterbruiloft kies je automatisch altijd een locatie waar het binnen mooi, warm en gezellig is! Juist omdat je weet dat je naar binnen gaat is dat nooit een teleurstelling. Voor de trouwfoto’s is de ambiance overigens geweldig; de tofste foto’s maak ik binnen met een magische touch van flitslicht en ik zal deze in elk seizoen met jullie maken!

 

 

 

 

 

Natuurlijk heeft elk seizoen zijn charme, denk bijvoorbeeld aan het kleurenpalet van de herfst of de ontluikende schoonheid van de vroege lente maar vandaag breek ik een lans voor de winter. Voor zijn zachte binnen en heldere buiten, met - als je geluk hebt - dat mooie, waterige zonnetje dat geen harde schaduwen maakt. De winter met zijn dekentjes, vuurkorven, kaarsen en warme choco. En hoe fijn is het dat ik jullie niet eens hoef te vragen elkaar te knuffelen? Je wordt samen gestuwd door kippenvel en houden van en daarna opgewarmd door wat je voor elkaar betekent. En als we weer naar binnen toe gaan wacht daar het gezelschap dat zoveel warmte uitstraalt dat de thermostaat een dagje vrij kan nemen.

 

 

 

Mochten jullie toch niet warmlopen voor deze lofzang aan dit koude seizoen, dan kun je dit nog altijd voor de vroege lente doen. Want jullie moeten doen wat je wil, net als april. Proost lieve mensen, op de verjaardag van Floris en op het feit dat je de liefde elke dag vieren kunt; ongeacht het seizoen, de temperatuur en het peil in de regenmeter. Als je samen bent, is elke dag mooi.

 

 

 

 

 

 

Liefs van Karin.